بيماري سنگ کليه بيماري شايع در بين افراد است و عوامل متعددي در ايجاد آن دخالت دارند که از جمله ميتوان به عوامل ژنتيکي، مصرف داروها، تغييراتPH ادرار، کاهش مصرف مايعات و تعرق زياد، مصرف نمک فراوان، عفونتهاي ادراري، رژيم غذايي و عدم فعاليت اشاره کرد.
مردان به دليل داشتن هورمون تستوسترون 2 تا 3 برابر بيشتر از زنان سنگسازي کليه دارند و از سوي ديگر هورمونهاي جنسي زنان به گشاد شدن حالب و دفع سنگ کليه کمک بيشتري ميکند.
برخلاف باور عموم که املاح آب در ايجاد سنگهاي کليوي تاثيرگذار است اين املاح تاثير زيادي در ايجاد سنگ در بدن انسان ندارد و مصرف کردن آب سنگين با املاح زياد بهتر از مصرف نکردن آن است.
سنگهاي کليه انواع مختلفي دارند که سنگهاي اگزولات کلسيم و فسفاتکلسيم، سنگهاي اسيد اوريکي، سنگهاي عفوني و سنگهاي سيستني و گرانيتي از جمله آن هستند.
روشهاي درماني سنگهاي کليه شامل درمانهاي طبي و اقدامات عمومي، درمانهاي سنگشکني بروناندامي و دروناندامي، جراحي و لاپاراسکوپي است.
از جمله اقدامات عمومي موثر در پيشگيري يا درمان سنگهاي کليه ميتوان به مصرف مايعات فراوان يک تا سه ساعت بعد از غذا، محدوديت مصرف پروتئينها و نمکها، مصرف غذاهاي حاوي پتاسيم، محدوديت مصرف غذاهاي حاوي اگزلات، درمان عفونتهاي ادراري، محدوديت مصرف کربوهيدراتها، مصرف چربيهاي ماهي و عدم مصرف برخي از داروها و ويتامينها اشاره کرد./115
انتهای پیام/