به گزارش ميراث‌آريا(CHTN) مطالعه‌‌اي که روي 45 هزار بيمار به مدت چهار سال انجام شد، نشان مي‌دهد مصرف کلسيم غذا باعث دفع اگزالات ادرار مي‌شود که تاثير زيادي در جلوگيري از سنگ‌سازي کليه دارد.

بيماري سنگ کليه بيماري شايع در بين افراد است و عوامل متعددي در ايجاد آن دخالت دارند که از جمله مي‌توان به عوامل ژنتيکي، مصرف داروها، تغييراتPH ادرار، کاهش مصرف مايعات و تعرق زياد، مصرف نمک فراوان، عفونت‌هاي ادراري، رژيم غذايي و عدم فعاليت اشاره کرد.

مردان به دليل داشتن هورمون تستوسترون 2 تا 3 برابر بيشتر از زنان سنگ‌سازي کليه دارند و از سوي ديگر هورمون‌هاي جنسي زنان به گشاد شدن حالب و دفع سنگ کليه کمک بيشتري مي‌کند.

برخلاف باور عموم که املاح آب در ايجاد سنگ‌هاي کليوي تاثيرگذار است اين املاح تاثير زيادي در ايجاد سنگ در بدن انسان ندارد و مصرف کردن آب سنگين با املاح زياد بهتر از مصرف نکردن آن است.

سنگ‌هاي کليه انواع مختلفي دارند که سنگ‌هاي اگزولات کلسيم و فسفات‌کلسيم، سنگ‌هاي اسيد اوريکي، سنگ‌هاي عفوني و سنگ‌هاي سيستني و گرانيتي از جمله آن هستند.

روش‌هاي درماني سنگ‌هاي کليه شامل درمان‌هاي طبي و اقدامات عمومي، درمان‌هاي سنگ‌شکني برون‌اندامي و درون‌اندامي، جراحي و لاپاراسکوپي است.

از جمله اقدامات عمومي موثر در پيشگيري يا درمان سنگ‌هاي کليه مي‌توان به مصرف مايعات فراوان يک تا سه ساعت بعد از غذا، محدوديت مصرف پروتئين‌ها و نمک‌ها، مصرف غذاهاي حاوي پتاسيم، محدوديت مصرف غذاهاي حاوي اگزلات، درمان عفونت‌هاي ادراري، محدوديت مصرف کربوهيدرات‌ها، مصرف چربي‌هاي ماهي و عدم مصرف برخي از داروها و ويتامين‌ها اشاره کرد./115

انتهای پیام/

کد خبر 138709041